روزنامهٔ رسالت | ۱۳۷۳/۳/۱۶
بسمه تعالی
رهبر معظم انقلاب اسلامی و ولی امر مسلمین جهان در رثاء و بزرگداشت امام عظیمالشأن انقلاب اسلامی به برخی از ویژگیهای آن حکیم عارف زمان، فرزانهٔ کمنظیر اشارههای روشنگر و آموزشدهندهای مطرح فرمودند. گرچه فصاحت و بلاغت فرمایشات معظمله در کنار مرقد مطهر امام(ره) نیازی به هیچگونه توضیحی مقالهگونه ندارد، ولی باید کوشش داشته باشیم که از روشنگریهای حکیمانهٔ ایشان برای خود آموزشهایی داشته باشیم و به نسبت ظرفیت وجودیمان در ساختن خود، توشههایی برداریم. انشاءالله خداوند توفیق تخلّق به اخلاق اسلامی را به همهٔ ما مرحمت فرموده و خُلقیات و ویژگیهای مجسمهٔ راستین اخلاق اسلامی زمان را از زبان و بیان فرزند حوزهٔ جهاد و اجتهاد، بازشناسی نموده و در عمق وجودمان کشت نماییم.
حضور مردم خداجوی ما در تجلیل از بندهٔ صالح راستین خدا در حرم مطهر و دیگر مناطق تهران و قم و سراسر کشور و بسیاری از کشورهای اسلامی و در تمامی سرزمینهایی که اسلامخواهانی در آن زیست میکنند، حائز اهمیت است و حکایت از ظهور بیسابقهای از اسلام عزیز در صحنههای جهانی دارد. این پشتوانهٔ بیسابقه و عظیم، اقتضا دارد که ویژگیهای آموزشدار امام(ره)، دستهبندی و تنظیم و ارائه شود تا جوانان، بهویژه نوجوانان در دنیای اسلام تلاش نمایند، این ویژگیها را در خود پدید آورند. رهبر انقلاب اسلامی نیز در تجلیل از امام(ره) با بیانی رسا، این ویژگیها را ارائه فرمودند و از این عنایت رهبری همگی اسلامخواهان باید قدرشناسی کنند.
تمامی راهیان راه امام و همهٔ مشتاقان اسلام و مجموعهٔ جوانان و نوجوانان حقجو و اسلامخواه، باید توفیقات امام را در «ایمان»، «عمل صالح» و «تزکیه» بدانند.
امام(ره) تمسّک به قرآن و توکّل به ذات اقدس حق و توسل به پیامبر(ص) و ائمهٔ معصومین(س) را سه محور برای صلاحیت اعمال خود انتخاب کرده بودند و پیوسته توصیه میفرمودند: هرکس میخواهد عمل او بر اساس ایمان درست صلاحیتیافته و آن صلاحیت استمرار داشته باشد، باید در تزکیه و تهذیب نفس، کوشش کند؛ باید با تقوا، خود را مراقبت کرد! همانطور که امیرالمؤمنین(ع) میفرمایند: «إنّما هِی نَفسِی أرُوضُها بِالتَّقوى…» تنها توجه من به نفس خویشتن است و سعی دارم که نفس خود را با تقوا، ریاضت و ورزش دهم. و همه باید بدانیم که صلاحیت اعمال با محتوای قرآن و اتکاء و اتکال به ذات لایزال حقتعالی و الگوگیری از پیامبر و ائمهٔ معصومین(ص) ممکن است تحصیل شود، ولی با تهذیب و تزکیهٔ نفس میتواند استمرار یابد.
سالگرد پانزدهم خرداد و بزرگداشت یاد و خاطرهٔ امامِ پانزدهم خرداد و شهیدان آن روز سرنوشتساز، اقتضا دارد که از پروردگار استدعای مرحمت و علوّ درجه برای امام و شهداء و جهادگران مخلص در آن روز داشته باشیم.
امام راحل، ۱۵ خرداد ماه ۱۳۴۲ را نقطهٔ عطفی دانستند که نهضت اسلامی زمان و اسلام عزیز در آینده از همین نقطه، معطوف و بهرهها خواهند گرفت. و خود امام از همین نقطهٔ عطف برای رشد و توسعهٔ اسلامخواهی در خانوادهٔ بشری، بهرهها جستند و هوشیارانه هیچ فرصتی را از دست ندادند و خداوند هم به حرکت این بندهٔ مخلص، برکت مرحمت فرمود؛ در نتیجه، معجزهٔ زمان شکل گرفت و انقلاب اسلامی به توفیق رسید. اینک در روند حرکت حسابشدهٔ امام باید توجه داشته باشیم که قوام نهضت اسلامی به رهبری مرجع تقلید و روحانیت، از پانزدهم خرداد برای مردم ما تحققی قابل قبول پیدا کرد و رو به رشد نهاد.
امام پس از آزادی از زندان و حصر دهماهه، در فروردین ماه ۱۳۴۳، اندیشهٔ سامان بهتر حوزههای علمیه و شکلگیری فعالیت روحانیت را در سر داشتند.
پس از حملهٔ شدید امام(ره) به آمریکا در قضیهٔ کاپیتولاسیون که منجر به تبعید ایشان در آبانماه ۱۳۴۳ شد، حضرت ایشان در ترکیه و در عراق مناسب شرایط نهتنها دست از کار نکشید، بلکه از فرصتها استفاده کرد و بحث «ولایت فقیه» را که در حوزههای علمیه و در کتابها و کتابخانهها خاص برجستگان از فضلا و مجتهدان بود، برای حاکمیتبخشیدن به اسلام ناب محمدی(ص) مطرح فرمودند. طرح مسئلهٔ ولایت فقیه، زمینه را برای برپایی حکومت اسلامی در ذهن جامعه فراهم کرد.
امام(ره)، مبارزه را بهطور جدی در عراق پیگیری فرمودند، بهطوری که منجر به اخراج ایشان از عراق و حضور تبعیدگونه در فرانسه شد.
امام(ره)، بهترین استفاده را در مدت اقامت در فرانسه نمودند و در اوج انقلاب و فرار طاغوت، با عزمی راسخ و خطرپذیری سنگین به ایران آمدند و انقلاب را شخصاً رهبری و هدایت فرمودند.
امام(ره)، جمهوری اسلامی را با تشکیل شورای انقلاب و نخستوزیری موقت سامان ابتدایی دادند و به ترتیب به جانب استمداد رأی مردم راجعبه اصل نظام جمهوری اسلامی و تنظیم قانون اساسی و تصویب مردمی آن و خلاصه تنظیم ارکان و ارگانهای نظامی و کاملکردن آنها پرداختند و از همه مهمتر، سعی فرمودند که نظام را طوری سامان دهند که اتکاء نظام را از خودشان بردارند با اینکه عمدهٔ صاحبنظران تصور داشتند که اگر امام از دنیا بروند، انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی آسیبها خواهد دید، ولی حضرت ایشان هیچ نگرانی نداشتند و اعلام میفرمودند که: «این انقلاب را به شخص و یا اشخاصی نسبت ندهید! این انقلاب، یک آیهٔ الهی است برای اتمام حجت بر مستکبران و اتمام حجتی نیز بر مستضعفان خواهد بود». و بازنگری قانون اساسی و تصویب آن و روشنکردن وضع رهبری بعد از خودشان، تمامکردن شرایط قانونی و حل مشکل رهبری در سیستم بعد از خودشان بود که با دلی آرام و قلبی مطمئن از همه خداحافظی فرمودند و این را هم از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تا ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ صورت تحقق بخشیدند. و این الهام دیگری نیز دارد و آن اینکه رهبری حضرت آیتالله خامنهای هم از ۱۵ خرداد ماه ۱۳۶۸ شروع شده است، یعنی از همان نقطهٔ عطفی که حضرت امام تحولات آینده را نیز به همان نقطه، معطوف میدانستند.
اینک با بزرگداشت یاد و خاطرهٔ حضرت امام و شهیدان ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و تمامی شهیدان انقلاب و جنگ تحمیلی و استدعای رحمت و مرحمت خداوندی برای همگی و صبر و بردباری و جزای خیر برای جانبازان مقاوم و خانوادههای شهداء و ایثارگران، سالگرد رهبری و ولایت و امامت امت در زمان را به امّت اسلامی و حضرت ایشان و همگی به محضر حضرت ولیعصر(عج) تبریک و تهنیت معروض میداریم.
«اللهم ارزقنا التوفیق لاطاعه نایب ولیک فی زماننا»